A lehetőségek tárháza majdhogynem végtelen, amit a Fibaro okosotthon rendszerrel össze lehet állítani:

Jelenlét-szimuláció

Távollétében otthona ki van téve a kockázatnak. Bűnözők kifigyelhetik szokásait, érzékelhetik távollétét. A jelenlét-szimuláció véletlenszerűen kapcsolgatja a okos otthonában levő kültéri és beltéri lámpákat, valamint működteti az automatizálásba bevont redőnyöket, zsaluziákat.

Fogadófény

Bizonyára ismerős a helyzet, mikor hazaérkezik a sötét lakásba és a villanykapcsoló után kutat a keze. A fogadófény opcióval amint az ajtót kinyitja, az előszobádban a világítás felkapcsolódik. Kertkapujának nyitására az udvaron található lámpák is felkapcsolódhatnak.

Éjszakai-fény

Az éjszakai-fény segítségével ezentúl nem kell választania aközött, hogy sötétben elbotorkál a mosdóba, vagy felkapcsolja a lámpát és vakító fény fogadja. Ezzel az opcióval mozgására a kívánt helyeken minimális fény kapcsolódik, így biztosítva a problémamentes közlekedést és a könnyű visszaalvást.

Fűtés- és hűtésszabályozás távolról

Ma már szinte minden háztartásban megtalálható valamilyen programozható fűtés- és hűtésvezérlés, azonban a legtöbb esetben komoly korlátai vannak. Egy 21. századi otthonban minden helyiség hőmérséklete külön-külön szabályozható egy előre beállított program segítsével, amelyet manuálisan bármikor felül lehet írni, akár távolról is. Az egyetlen követelmény, hogy a fűtőtestek elektronikusan szabályozhatóak legyenek. Egyedül a régi gázkonvektorok nem kompatibilisek az okos fűtő- és hűtőrendszerekkel, de nem is ajánlott a használatuk, mivel ezek a legkevésbé energiahatékony fűtőtestek.